Aanhangerrijbewijs

Opleiding rijbewijs E achter B

Annulering 48 uur van te voren.

Aanvullende voorwaarden Covid-19 Personenauto (rijbewijs B(E) en Taxi)

  • In het lesvoertuig mogen maximaal twee mensen zitten – de leerling en de rijinstructeur. Contact met andere leerlingen moet te allen tijde worden voorkomen. Aanbevolen wordt om lessen te starten vanaf een afgesproken ontmoetingspunt.
  • Tussen twee lessen met twee leerlingen moet er altijd een pauze zijn van minimaal tien minuten, om het voertuig goed te ventileren en te desinfecteren door de instructeur met 70% isopropanolalcoholdoekjes of schoonmaakalcohol van 70 % (IPA) in andere vorm.
  • Bedieningsmiddelen (deurhendels, stuur, versnellingspook, handrem, spiegels, hoofdsteun, sluiting veiligheidsgordel, stoelknoppen, touchscreen, etc.) worden door de instructeur na elke leerling gedesinfecteerd met 70% isopropanolalcoholdoekjes of schoonmaakalcohol van 70 % (IPA) in andere vorm.
  • Aanvullend kunnen leerling en instructeur zelfstandig besluiten om een eenvoudig soort mondkapjes te dragen en handschoenen. Leerlingen moeten zelf zorgdragen voor deze beschermingsmaterialen als ze die willen dragen.
  • Het is aan te bevelen om de ventilatie/ airconditioning tijdens de les zo veel mogelijk uit te schakelen. En beperk ook luchtcirculatie door de ramen zowel mogelijk gesloten te laten. Het kan zijn dat dit verplicht wordt gesteld door het RIVM. Op dit moment is dat nog niet bekend.
  • Vermijd fysiek contact, houd onderling tenminste 1,5 m afstand buiten de auto;
  • Na de les de auto verlaten en buiten de auto aanvullende instructies geven, afspraken maken, etc.
  • Instructies en maatregelen ook in het lesvoertuig zichtbaar aangeven.
  • Als er updates komen op deze afspraken worden die zo snel mogelijk gecommuniceerd.

Er zijn bij E van Drie Verkeersopleidingen 2 mogelijkheden voor het volgen van een aanhangerrijbewijs.

E achter B is voor de aanhangwagen achter de auto en E achter C is voor de aanhangwagen achter de vrachtauto

De opleiding E achter B heb je nodig wanneer je met  grotere aanhangers achter je auto rijdt. De opleiding kan al in 1 dag. Tevens bestaat de mogelijkheid om de dagcursus te splitsen in 2 dagdelen.

Examen toelatingseis: Geldig rijbewijs B.

Voor de E achter C geldt de toelatingseis een geldig rijbewijs C.
De duur van de opleiding is gemiddeld rond de 20 lesuur. Er wordt veel aandacht besteed aan het manoeuvreren van een groot voertuig in het drukke verkeer, voor laadperrons en keren met de gehele combinatie.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd en bent u benieuwd naar de kosten? U kunt de prijzen bekijken door op onderstaande button te klikken.