Autorijbewijs

Opleiding rijbewijs B

Annulering van rijlessen 48 uur van te voren.

Aanvullende voorwaarden Covid-19 Personenauto (rijbewijs B(E) en Taxi)
  • –  In het lesvoertuig mogen maximaal twee mensen zitten – de leerling en de rijinstructeur. Contact met andere leerlingen moet te allen tijde worden voorkomen. Aanbevolen wordt om lessen te starten vanaf een afgesproken ontmoetingspunt.
  • –  Tussen twee lessen met twee leerlingen moet er altijd een pauze zijn van minimaal tien minuten, om het voertuig goed te ventileren en te desinfecteren door de instructeur met 70% isopropanolalcoholdoekjes of schoonmaakalcohol van 70 % (IPA) in andere vorm.
  • –  Bedieningsmiddelen (deurhendels, stuur, versnellingspook, handrem, spiegels, hoofdsteun, sluiting veiligheidsgordel, stoelknoppen, touchscreen, etc.) worden door de instructeur na elke leerling gedesinfecteerd met 70% isopropanolalcoholdoekjes of schoonmaakalcohol van 70 % (IPA) in andere vorm.
  • –  Aanvullend kunnen leerling en instructeur zelfstandig besluiten om een eenvoudig soort mondkapjes te dragen en handschoenen. Leerlingen moeten zelf zorgdragen voor deze beschermingsmaterialen als ze die willen dragen.
  • –  Het is aan te bevelen om de ventilatie/ airconditioning tijdens de les zo veel mogelijk uit te schakelen. En beperk ook luchtcirculatie door de ramen zowel mogelijk gesloten te laten. Het kan zijn dat dit verplicht wordt gesteld door het RIVM. Op dit moment is dat nog niet bekend.
  • –  Vermijd fysiek contact, houd onderling tenminste 1,5 m afstand buiten de auto;
  • –  Na de les de auto verlaten en buiten de auto aanvullende instructies geven, afspraken maken,etc.
  • –  Instructies en maatregelen ook in het lesvoertuig zichtbaar aangeven.
  • –  Als er updates komen op deze afspraken worden die zo snel mogelijk gecommuniceerd.

Verlenging geldigheidsduur (deel)examens voor rijbewijzen auto, motor en bromfiets
Alle uitslagen van theorie-examens voor auto, bromfiets en het praktijkexamen voertuigbeheersing voor de motor, waarvan de geldigheidsduur vervalt (of is vervallen) in de periode tussen 16 maart en 1 juni, blijven in ieder geval geldig tot 1 december 2020.

Welkom bij E. van Drie Verkeersopleidingen, de autorijschool en opleider in Zeist en omstreken waar 10 B instructeurs u kunnen begeleiden naar een rijbewijs B.

In de bijna 65 jaar die we bestaan zijn er al veel generaties via ons veilig op de weg gekomen.
De opleiding voor het rijbewijs is de laatste jaren erg veel ontwikkeld.

Het theorie-examen bestaat, uit zowel, ja/nee vragen als open vragen en inzicht vragen. Vooral deze laatste categorie is een pittig onderdeel. Wij hebben een speed theorie kaart met 5 uur examen training en theorie boek, voor slechts € 51,00. Via deze methode kunt u thuis een optimale voorbereiding creëren voor uw theorie examen.

Het theorie examen kan pas afgelegd worden vanaf 16 jaar. Het theorie examen is 1,5 jaar geldig.

Het starten met de praktijklessen mag vanaf 16,5 jaar. Het praktijkexamen mag afgelegd worden vanaf 17 jaar. Na het behalen van het rijbewijs mag er tot aan de 18de verjaardag alleen onder begeleiding van een coach gereden worden. Vanaf 18 jaar mag er zonder coach deel genomen worden in het verkeer.

Eigen Verklaring

Belangrijk nieuws, met ingang van 1-11-2017 dient een kandidaat zelf zijn eigen verklaring aan te schaffen via de website van het CBR, www.mijncbr.nl.

Wij adviseren iedereen die zich bij de rijschool aanmeldt voor een 1ste praktijkexamen gelijk een eigen verklaring aan te vragen bij het CBR. Let goed op dat u alle vragen correct beantwoord. Doorgaans kunnen alle vragen met “nee” beantwoord worden. Is er een vraag die u met een “ja” beantwoord neem dan eerst contact op met ons kantoor of uw eigen instructeur.

Lessen in een automaat?

Wij verzorgen tevens autorijles met de automaat. Dit is voor iedereen die liever in een automaat lest. De auto waarmee we deze autorijlessen uitvoeren is hieronder te zien.

Autorijbewijs halen

autorijbewijs

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd en bent u benieuwd naar de kosten? U kunt de prijzen bekijken door op onderstaande button te klikken.