Motorrijbewijs

Opleiding rijbewijs A, A1, A2

Annulering rijlessen 48 uur van te voren.

Het motorrijbewijs bestaat uit 2 praktijkexamens en 1 theorie-examen.
Het eerste praktijkexamen is het AVB-examen, het examen voor de bijzondere verrichtingen. Je dient voor dit examen eerst geslaagd te zijn voordat je door kan naar het 2de praktijkexamen, het AVD-examen.

Starten?

Je kunt starten met je motorrijopleiding als je 18 jaar bent. Ben je niet in het bezit van een autorijbewijs, dan is het belangrijk dat voor aanvang van de eerste rijles, het theoriecertificaat behaald wordt (geldigheid van het certificaat is 1,5 jaar). Ben je al wel in het bezit van een autorijbewijs, dan kan de opleiding direct gestart worden. Het theoriecertificaat dient dan wel behaald te worden voordat het AVB examen ingepland kan worden! Wij van E. van Drie zijn een motorrijschool met ervaren instructeurs die je zo goed mogelijk zullen helpen met het behalen van de examens.

CBR regels:
Voor het reserveren van een praktijkexamen moet een kandidaat vanaf 1 mei 2024 een geldig theoriecertificaat hebben. Op het moment van reserveren mag het certificaat niet verlopen zijn.  Het blijft mogelijk om een examendatum te reserveren die na de afloopdatum van het theoriecertificaat valt. De opleider krijgt hier bij het maken van de reservering een melding van. Op de dag van het examen moet de kandidaat uiteraard wel in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat.

Les kleding:
Heb je zelf nog geen motorkleding, geen nood, wij hebben voor onze leerlingen helm, motorjas, motorbroek en handschoenen beschikbaar. Neem zelf enkelbeschermende schoenen mee en je kunt zo opstappen.

Motor

Motor

Het AVB examen

AVB examen, voertuigbeheersing; bestaat uit 12 bijzondere verrichtingen, waarvan er 7 tijdens het examen worden afgenomen. Er zijn 4 verplichte oefeningen; lopen en parkeren met de motor, langzame slalom, uitwijkoefening en noodstop. Daarnaast zijn er keuze-oefeningen zoals halve draai, een denkbeeldige acht, wegrijden uit een parkeervak, vertragingsoefening, snelle slalom, precisiestop en een remproef.

Motor

Motor

Op de plaatjes hierboven zie je de denkbeeldige 8 ter voorbereiding van het AVB examen.

Motor

Motor

Ook voor uw A2 motorrijbewijs kunt u bij ons terecht.

Het AVD examen, verkeersdeelneming; dit examen is een examen in de omgeving van Utrecht waarbij het echte motorrijden natuurlijk aan bod komt. Er wordt veel aandacht besteed aan plaats op de weg, snelheid en inzicht.

Alle leerlingen van onze verkeersschool krijgen 10% korting in onze motorkledingshop De Watertoren, heeft u een pakket voor de motor, dan heeft u recht op een korting t.w.v. €100,00, bij besteding van € 500,00.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd en bent u benieuwd naar de kosten? U kunt de prijzen bekijken door op onderstaande button te klikken.