Motorrijbewijs

Opleiding rijbewijs A, A1, A2

Annulering rijlessen 48 uur van te voren.

Aanvullende voorwaarden  Covid-19 Motorlessen (rijbewijs A)

 • Bij het geven van motorlessen delen rijinstructeur en leerling geen krappe ruimte. Anders dan voorheen moeten leerlingen hun eigen helmen, handschoenen en kleding meenemen.
 • Communicatieset en bedieningsmiddelen van het lesvoertuig dienen voor en na elke rijles te worden door de instructeur gedesinfecteerd met 70% isopropanolalcoholdoekjes of schoonmaakalcohol van 70 % (IPA) in andere vorm.
 • Gebruik van eigen oortjes door de leerling wordt aanbevolen.
 • Activiteiten vinden zoveel mogelijk buiten plaats.
 • Vermijd onderling contact en houd tenminste 1,5 m onderlinge afstand.Dit protocol wordt bijgewerkt als er nieuwe richtlijnen zijn. Kijk voor actuele informatie over het COVID19-virus en maatregelen op www.rivm.nl.
 • Bij het geven van uitleg en beantwoorden van vragen dient altijd een minimale afstand van 1,5 meter te worden aangehouden.
 • Bij het geven van instructie binnen de 1,5 meter en waarbij het voertuig van de leerling dient te worden aangeraakt, wordt aanbevolen om motor- of in ieder geval wegwerphandschoenen te dragen.
 • Instructeurs mogen geen leerlingen achterop nemen en instructeur mag niet achterop plaatsnemen bij leerling (eventueel moet de leerling op eigen gelegenheid naar het oefenterrein komen en daar pas met de motorrijles beginnen).
 • Geef medewerkers een uitgebreide instructie over de wijze waarop het protocol in de diverse locaties van het bedrijf moet worden uitgevoerd.
 • Geef medewerkers de instructie dat zij klanten/bezoeker moeten aanspreken op ongewenst gedrag bij overtreding van de regels.
 • Instructies en maatregelen worden voorafgaand aan de les met de leerling nogmaals doorgenomen. Als er updates komen op deze afspraken worden die zo snel mogelijk gecommuniceerd.

Verlenging geldigheidsduur (deel)examens voor rijbewijzen auto, motor en bromfiets

Alle uitslagen van theorie-examens voor auto, bromfiets en het praktijkexamen voertuigbeheersing voor de motor, waarvan de geldigheidsduur vervalt (of is vervallen) in de periode tussen 16 maart en 1 juni, blijven in ieder geval geldig tot 1 december 2020.

Het motorrijbewijs bestaat uit 2 praktijkexamens en 1 theorie examen.
Het eerste praktijkexamen is het AVB examen, het examen voor de bijzondere verrichtingen. Je dient voor dit examen eerst geslaagd te zijn voordat je door kan naar het 2de praktijkexamen het AVD examen.

Starten?

Je kunt starten met je motorrijopleiding als je 18 jaar bent. Ben je niet in het bezit van een autorijbewijs, dan is het belangrijk dat voor aanvang van de eerste rijles, het theoriecertificaat behaald wordt.(geldigheid van het certificaat is 1,5 jaar) Ben je al wel in het bezit van een autorijbewijs, dan kan de opleiding direct gestart worden, maar het theorie certificaat dient dan wel behaald te worden voordat het 2de, het AVD examen wordt afgenomen. Wij van E. van Drie zijn een motorrijschool met ervaren instructeurs die je zo goed mogelijk zullen helpen met het behalen van de examens.

Heb je zelf nog geen motorkleding, geen nood, wij hebben voor onze leerlingen helm, motorjas, motorbroek en handschoenen beschikbaar. Neem zelf een enkel beschermende schoen mee en je kunt zo opstappen.

Motor

Motor

Het AVB examen

AVB examen, voertuigbeheersing; bestaat uit 12 bijzondere verrichtingen,waarvan er 7 tijdens het examen worden afgenomen. Er zijn 4 verplichte oefeningen; lopen en parkeren met de motor, langzame slalom, uitwijkoefening en noodstop. Daarnaast zijn er keuze oefeningen zoals halve draai, een denkbeeldige acht, wegrijden uit een parkeervak, vertragingsoefening, snelle slalom, precisiestop en een remproef.

Motor

Motor

Op de plaatjes hierboven zie je de denkbeeldige 8 ter voorbereiding van het AVB examen.

Motor

Motor

Ook voor uw A2 motorrijbewijs kunt u bij ons terecht.

Het AVD examen, verkeersdeelneming; dit examen is een examen in de omgeving van Utrecht waarbij het echte motorrijden natuurlijk aan bod komt. Er wordt veel aandacht besteed aan plaats op de weg, snelheid en inzicht.

Alle leerlingen van onze verkeersschool krijgen 10% korting in onze motorkledingshop De Watertoren, heeft u een pakket voor de motor, dan heeft u recht op een korting t.w.v. €100,00, bij besteding van € 500,00.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd en bent u benieuwd naar de kosten? U kunt de prijzen bekijken door op onderstaande button te klikken.