Trekker rijbewijs

Opleiding T-rijbewijs

Annulering rijles 48 uur van te voren.

Trekkerrijbewijs moet een bijdrage gaan leveren aan de verkeersveiligheid.

Sinds 2016 is het Tractorrijbewijs en de daarbij behorende rijopleiding een feit.
Voorheen was er geen rijbewijsplicht en mochten de 16 jarigen zonder officiële opleiding deze landbouw voertuigen besturen.

Verlening geldigheidsduur (deel)examens voor rijbewijs T.

Alle uitslagen van theorie examens waarvan de geldigheid vervalt in de periode van 1 januari 2021 tot  en met 30 april 2021, blijven in ieder geval geldig tot en met 30 september 2021.

Exemplaren van 3 meter breed en 25 ton zwaar zijn geen uitzondering. Om dan op smalle wegen met rondom de tractor, fietsers, voetgangers en voorbij razend verkeer, de weg veilig te overzien en geen aanrijdingen te veroorzaken, is een zware opgave.
Daarom is het voor alle partijen goed dat er nu een opleiding is, welke wordt afgesloten met een officieel praktijkexamen bij het CBR/CCV.

Wat erg lastig is voor onze jeugdige landbouwchauffeurs, ze komen van de fiets waarmee ze uiterst rechts moeten houden en gaan nu met de 3 meter brede tractor ruim links rijden om de nagenoeg even hard rijdende fietser veiligheid te bieden.

Trekker rijbewijs

Maar doemt er dan een grote tegenligger of een wegversmalling op, dan is er grote kans dat de fietser de tractor weer rechts inhaalt. Om nog maar te zwijgen over de E- Bike , Snorfiets en de Bromfiets die met het grootste gemak links om jou heen komen terwijl jij je met die tractor aan een max snelheid van 25 km/h moet houden.

Diegene die sinds 2016 zijn autorijbewijs heeft gehaald, mag niet meer zonder opleiding en examen met de tractor op de openbare weg. Er moet een pittig theorie examen worden afgelegd. In de rijproef ontbreken de bijzondere verrichtingen zoals keren en achteruitrijden zeker niet.
Kortom, een heuse beroepsopleiding voor onze jeugdige weggebruikers, die zeker een bijdrage gaan leveren aan een veiliger verkeer.

Examen eisen T-rijbewijs

Voordat je mag gaan rijden met de tractor moet je eerst in het bezit zijn van het theorie certificaat en minimaal 16 jaar zijn.
De theorie mag al behaald worden als je 15,5 jaar bent.

Theorie examen:
Ter voorbereiding voor het theorie examen hebben wij een internet theorie kaart beschikbaar. Dit is een actief leersysteem.
De opleiding bestaat uit 11 overzichtelijke hoofdstukken, afbeeldingen en animaties. De training kan actief op laptop of tablet gevolgd worden. De code is 3 maanden geldig, vanaf eerste moment van inloggen.
Ieder hoofdstuk geeft direct gelegenheid tot het oefenen van examen vragen om te testen of je de lesstof onder de knie hebt.
Na afloop van de opleiding kunt je met 10 complete en realistische oefenexamens je kennis testen.(7 uur)
Aansluitend dient er een examen afgelegd worden bij het CBR.

Praktijk examen:
Tijdens het praktijkexamen worden veel verschillende vaardigheden van je verwacht worden.
Het examen bestaat uit bijzondere verrichtingen en rijden op de weg.
Het onderdeel bijzondere verrichtingen bestaat uit aan- en afkoppelen, recht achter uit rijden, achter uit rijden in een bocht of voor een laadperron.
Tijdens het onderdeel rijden op de weg wil de examinator zien dat je goed met de combinatie onder alle omstandigheden overweg kan.
Houd je je aan de snelheid, hoe is je kijkgedrag, pas je de verkeersregels toe, kun je met de grootte en de lengte van het voertuig overweg etc.

Ter voorbereiding van de lessen wordt er altijd een intest gedaan. Deze intest geeft de instructeur inzicht in hoeveel rijlessen hij de kandidaat kan adviseren.
De kosten voor de intest bedragen excl. 21% BTW € 120,00. De test duurt 1,5 uur.

Onze combinatie is ook te huur als lesvoertuig voor andere rijschoolhouders. Vraag gerust naar onze tarieven.